Praktisch verkeersexamen

VVN afdeling Wijchen organiseert dit jaar het praktische fietsverkeers-examen op maandag 13 April 2015 . Ook dit jaar is de start vanaf de Brandweer aan de Bronckhorstlaan 5 in Wijchen. Dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers is Wijchen één van de weinige grote plaatsen in Nederland waar deze verkeersexamens nog gehouden kunnen worden.

Op donderdag 16 april 2015 wordt voor de groepen 7 van vrijwel alle basisscholen in het land het jaarlijkse schriftelijk Verkeersexamen georganiseerd. Veilig Verkeer Nederland verzorgt dit Verkeersexamen al sinds 1932. Met dit initiatief wil Veilig Verkeer Nederland goed verkeersonderwijs stimuleren.

fietsexamen

Het Veilig Verkeer Nederland Verkeersexamen is harder nodig dan ooit, omdat het verkeer steeds drukker wordt. Nederland telt inmiddels zeven miljoen auto’s. In 1990 was dit aantal nog vijfenhalf miljoen. Ook hebben mensen meer haast gekregen in het verkeer. Kinderen moeten tussen alle auto’s door hun weg van en naar school en naar andere plekken in de buurt veilig af kunnen leggen.

Kennis over verkeersregels en veel oefenen in de praktijk is daarvoor essentieel. Scholen zijn, samen met de ouders, verantwoordelijk voor het verkeersonderwijs en de verkeersopvoeding van kinderen. Het Veilig Verkeer Nederland Verkeersexamen kan hieraan een steentje bijdragen. VVN afdeling Wijchen organiseert voor of na het schriftelijk examen het praktijkexamen op de fiets. Dit praktijkexamen wordt in gemeenten door het hele land georganiseerd. Iedere kind uit groep 7 en 8 mag hier aan meedoen, ook al is het gezakt voor het schriftelijk Verkeersexamen.

Geef een antwoord