Tafels oefenen

Tafels oefenen

Vanaf groep 4 krijgen de leerlingen te maken met het aanleren van tafels. Vermenigvuldigen is eigenlijk herhaald optellen. Tafels moeten uiteindelijk geautomatiseerd zijn, want dit helpt leerlingen om later sneller op te kunnen tellen, aftrekken of breuken op te kunnen lossen. Door het gebruik van de tafels kunnen de leerlingen sneller rekenen. Toch lukt het lang niet elke leerling om dit onder de knie te krijgen. Het leren van de tafels wordt een hindernis en leerlingen vinden er dan al gauw ‘niks aan’. Het opdreunen van de tafels is vaak niet de juiste oplossing en geeft dan ook vaak maar een tijdelijk effect. Om het oefenen van de tafels aantrekkelijker te maken, is er onder andere de volgende website.

Op de site www.tafelsoefenen.nl kunnen leerlingen uitgebreid tafels oefenen door middel van allemaal leuke spelletjes. Naast het spelen van spelletjes is er ook informatie te vinden over rekenen en tafels. Deze onderwerpen worden elk op een aparte pagina behandeld. De meeste spelletjes zijn ook op een tablet te spelen.

tafelsoefenen.nl

Geef een antwoord