Welkom op de website van de Antoniusschool in Alverna.
Op onze site vind je heel veel informatie over onze school.
Veel lees- en kijkplezier!

Rekenkast

Rekenen in de kleuterklas?? Ja zeker, nadat de juffen een cursus hebben gevolgd, is er nu een rekenkast geopend. We maken natuurlijk geen sommetjes, maar we werken wel met cijfers, getallen, dobbelstenen, knopen, meetlinten klokjes, , alles waar we mee kunnen tellen en meten.
Kijkt u maar eens op de foto's hoe betrokken de kinderen aan het werk zijn. Zelfs  in de huishoek, die op dit moment op de Noordpool staat. ( bij ons is het geen winter!)  gaan de kleuters warm aangekleed naar buiten om vissen te vangen en tellen zij hierna hun vangst. 

Rare jongens die Romeinen

Wat hebben SMS'en, hijskranen, riolering en bruggen met de Romeinen te maken. Dat gingen de groepen 5 & 6 vandaag uitzoeken in het Valkhofmuseum in Nijmegen. Na een filmpje gingen de leerlingen actief zelf aan de slag.

Voor hen een flitsende start van het  nieuwe Alles-in-1 thema "prehistorie, Grieken en Romeinen".

Bij de foto's staat een mooie sfeerimpressie. 

hightechromeinen 

Foto's musical online


Onder het tabblad foto's zijn de foto's van de musical "de kleine kerstboom" te vinden.


Veel kijkplezier!

inkijkje 

Nieuwe Antonieuws online

Het laatste Antonieuws staat online. Hierbij ook extra informatie over het jeugdorkest van El Monte en informatie van de Eerste Stap over het 5 gelijke dagen model.

 Oftewel; de moeite van het lezen weer meer dan waard! 

Stilstaan bij aanslagen Parijs

Vandaag zijn ook de kinderen en leerkrachten van de Antoniusschool om 12 uur een minuut stil geweest. In de klassen is kort aandacht besteed aan de aanslagen in Parijs. Uiteraard stemden we het gesprek en de informatie af op de leeftijd van de kinderen in de groep.
Stapje voor stapje de confrontatie met de buitenwereld aangaan
  • Kinderen van 0-2 jaar hebben geen besef van oorlog. Zorg dat ze niets zien en horen.
  • Kinderen van 2-4 jaar maken geen onderscheid tussen feit en fictie. Scherm ze zoveel mogelijk af.

Teddy Bear Hospital

Na de herfstvakantie zijn we in groep 1-2 gestart met het thema ziek zijn. De kleuters zijn er erg enthousiast mee aan het werk gegaan.
Er werden pleisters geplakt, verbanden aangelegd, met de stethoscoop geluisterd  en pillen en drankjes uitgedeeld.
Ook leerden ze een leuk liedje en versje. Er kwamen echte dokters op bezoek om te vertellen over het ziekenhuis en tot slot mocht iedereen met zijn eigen pop/knuffel op bezoek komen in het ziekenhuis, waar iedereen kon zien hoe de dokter  zijn werk doet om de patiënt/ knuffel beter te maken. Heel veel  dank aan de ouders die ons naar het ziekenhuis hebben gereden.

Groep 6 doet mee met het Groot Wijchens Dictee

Zoals ieder jaar, werd ook dit jaar weer het Groot Wijchens Dictee gehouden. Dit jaar mocht iedere school een leerling van groep 6 afvaardigen.

Voor onze school waren dat Daan en Sven. Het was een pittig dictee, maar ze hebben de eer van onze school zeker hoog gehouden.

Groot Wijchens dictee 

Via wijchen.nieuws.nl komt u bij de overige foto's terecht.

Inhoud syndiceren