Welkom op de website van de Antoniusschool in Alverna.
Op onze site vind je heel veel informatie over onze school.
Veel lees- en kijkplezier!

Alternatief schoolreisje groep 1-2

De kleuters hadden er veel zin in , maar de eeste schoolreisdag is door dreigend onweer  en weerswaarschuwingen (code geel) , gecombineerd met een te kleine opvangcapaciteit op de Blije Dries niet door gegaan. De uitwijkdag is, letterlijk, in het water gevallen doordat het steeds  bleef regenen, waardoor de toestellen en het gras en daarmee ook de kinderen erg nat zouden worden. Ook nu was de opvangmogelijkheid, binnen, bij de Blije Dries beperkt..Als alternatief is gekozen voor een leuke schooldag op school met spelen, spelletjes in de gymzaal, een film, wat lekkers en een picknick (met gefrituurdekipnuggets erbij!!!!)

Juffendag groep1-2

De juffendag van groep 1-2 stond in het teken van "Piraten" Deze feestelijke dag was tevens de afsluiting van het thema Piraten. Als verrassing kwam "Woeste Willem" die ochtend ook nog  even naar school. Zowel de kinderen als de juffen hebben van die dag genoten.
 
klik hier voor de foto's 

Avond vierdaagse

Heerlijk zonnig  wandelweer, wat een gezelligheid bij het kraampje van de Antoniusschool,  4 dagen bemand door Tonnie en Thieu. Hulde voor hen. Klik hier voor de foto"s (en hier ook)

BSO volgend schooljaar op de Antoniusschool?

Die vraag leeft momenteel bij een aantal ouders van de Antoniusschool.

Op woensdag 18 mei was een groep van ca 15 ouders in gesprek met ons, Femke van Kolck en Marlien Joosse van de eerste stap om te horen of dit mogelijk is.

Piraten

Vanmiddag  vonden wij in deklas een fles met een schatkaart. Woeste Willem vroeg ons om de schat te gaan zoeken. Nadat we de pijlen hadden gevolgd, vonden wij een grote schatkist met allemaal piratenspullen. Ons thema is dus nu........Piraten!!!!!!!!!!

 

Koningsspelen 2016

Ook dit jaar hebben we weer met de hele school meegedaan met de koningsspelen. In de ochtend allerlei spelletjes om de school en in het bos. 's Middags mocht de bovenbouw nog even actief aan de bak op het veldje met o.a. Verover de achtergrens en Basketbal.

 Bij de foto's kunt u nog even heerlijk teruggenieten.

koningsspelen

Groep 6 krijgt visles

Afgelopen dinsdag kwam er bij ons een vismeester in de klas, deze meneer vertelde ons van alles over verschillende vissen en de hengelsport. 

's Middags mochten we zelf aan de slag! Iedereen kreeg een hengel en een potje maden (ja echte! Alleen dit was voor sommige meiden al een overwinning...).Visles 

We hebben geleerd hoe we het haakje veilig uit de bek moesten halen, hoe we de vis moesten vasthouden en weer moeten terugzetten. 
We zochten allemaal een mooi plekje in het riet. Helaas had maar een iemand beet!! Maar wat een vangst! Een heuse ruisvoorn, dat was wel bijzonder!

Bij de foto's kun je nagenieten van ons visavontuur. 

Inhoud syndiceren