Welkom op de website van de Antoniusschool in Alverna.
Op onze site vind je heel veel informatie over onze school.
Veel lees- en kijkplezier!

BSO volgend schooljaar op de Antoniusschool?

Die vraag leeft momenteel bij een aantal ouders van de Antoniusschool.

Op woensdag 18 mei was een groep van ca 15 ouders in gesprek met ons, Femke van Kolck en Marlien Joosse van de eerste stap om te horen of dit mogelijk is.

Piraten

Vanmiddag  vonden wij in deklas een fles met een schatkaart. Woeste Willem vroeg ons om de schat te gaan zoeken. Nadat we de pijlen hadden gevolgd, vonden wij een grote schatkist met allemaal piratenspullen. Ons thema is dus nu........Piraten!!!!!!!!!!

 

Koningsspelen 2016

Ook dit jaar hebben we weer met de hele school meegedaan met de koningsspelen. In de ochtend allerlei spelletjes om de school en in het bos. 's Middags mocht de bovenbouw nog even actief aan de bak op het veldje met o.a. Verover de achtergrens en Basketbal.

 Bij de foto's kunt u nog even heerlijk teruggenieten.

koningsspelen

Groep 6 krijgt visles

Afgelopen dinsdag kwam er bij ons een vismeester in de klas, deze meneer vertelde ons van alles over verschillende vissen en de hengelsport. 

's Middags mochten we zelf aan de slag! Iedereen kreeg een hengel en een potje maden (ja echte! Alleen dit was voor sommige meiden al een overwinning...).Visles 

We hebben geleerd hoe we het haakje veilig uit de bek moesten halen, hoe we de vis moesten vasthouden en weer moeten terugzetten. 
We zochten allemaal een mooi plekje in het riet. Helaas had maar een iemand beet!! Maar wat een vangst! Een heuse ruisvoorn, dat was wel bijzonder!

Bij de foto's kun je nagenieten van ons visavontuur. 

Groep 4 bezoekt een melkboerderij

Melkboerderij

Groep 4 ging naar de melkboerderij. We hadden ongeveer 170 koeien gezien. Er werden twee koeien gemolken met een melkrobot. Er lag ook een pasgeboren kalfje van twee dagen oud. Er waren ook koeien met een kalfje in de buik. We mochten de koeien voeren en op het einde mochten we melk proeven maar gelukkig ook chocolademelk of fristi.

Fenna en Fleur v/d Broek

 

Klik hier voor de foto's.

Tafels, tafels en nog eens tafels

Tafelsommen, je kunt ze niet genoeg oefenen. Behalve het ouderwetse dreunen, zijn er tegenwoordig meerdere sites voor en natuurlijk ook apps.

Een handige site met meerdere tafelspelletjes is  http://www.tafelsoefenen.nl/

Natuurlijk is het ook nog mogelijk om via de site van Ambrasoft allerlei rekenactiviteiten te ondernemen. Hier heb je wel een activeringscode voor nodig. Die kunt u opvragen bij de leerkracht van uw kind.

tafels spelenderwijs leren 

BeestenBende op bezoek

Vandaag kreeg groep 3 tot en met 8 bezoek van mensen van De BeestenBende.

beestenbende

 Wat is De BeestenBende?

De BeestenBende is een speciale club voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 11 jaar die helpen bij het schoonhouden van hun eigen buurt. Dit doen zij samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, als echte helden van de buurt!   

Voor meer info kijk op de site van de BeestenBende.
Inhoud syndiceren