Welkom op de website van de Antoniusschool in Alverna.
Op onze site vind je heel veel informatie over onze school.
Kijk maar verder in het menu.

De laatste nieuwtjes:

Circusdag

In september werd op Alverna de onofficiële aftrap gegeven van het circusjaar. Na een dag hard oefenen met de (toen nog) nieuwe klas volgde een mooie voorstelling onder het toeziend oog van veel hooggeëerd publiek.

Nu het circusjaar echt is begonnen, werd het ook wel tijd om de foto's online te plaatsen.

Hier vindt u het resultaat van een dag hard (samen!)werken.

circusdag

Operation Market Garden

Deze week staat heel zuid Nederland in het teken van Operation Market Garden. Ook de Antoniusschool besteedde hier deze week aandacht aan. Vandaag kregen we bezoek van drie echte soldaten inclusief voertuig. De onderbouw mochten buiten aan de soldaten vragen stellen en natuurlijk ook even in het voertuig plaatsnemen. De bovenbouw kreeg binnen meer uitleg over Market Garden.

De foto's staan hier 

Passend Onderwijs is officieel gestart!

Vanaf 1 augustus geldt de wet Passend Onderwijs. Alle scholen voor (speciaal) basisonderwijs en speciaal onderwijs in de regio werken samen binnen het samenwerkingsverband Stromenland. Samen zorgen we ervoor dat elk kind een passende onderwijsplek krijgt. 

Maar wat is Passend Onderwijs nu en wat betekent dit voor u? Nieuwsgierig? Bekijk dan in drie minuten het filmpje Wat is Passend Onderwijs?  

Mocht u meer willen weten over Passend Onderwijs in uw eigen regio? Neem dan contact op met de contactpersoon voor Wijchen: Titia Blankstein (directie@ozc-kansenkleur.nl ). 

Bovenbouw draait door

Vrijdagmiddag konden de leerlingen van groep 5 tot en met 8 ieder half uur een andere activiteit gaan doen. Ze konden kiezen uit: werken met constructiematerialen, gezelschapsspelletjes, schilderen en buitenspelen. De hele bovenbouw mengde zich gezellig en het werd dan ook een superleuke afsluiting van een eerste week in het nieuwe schooljaar.

De foto's vindt u onder het kopje foto's. 

Feest

Vandaag was het feest op de Antoniusschool voor de groepen 1/2 3 en 4. De juffen en meester vierden hun verjaardag. In elke klas begon het feest met gezang en felicitaties met mooie cadeaus. De groepen 1/2 genoten hierna  van de voorstelling: "een taart voor kleine beer" dit geheel in het teken van het thema voeding. Na een lekkere traktatie gingen zij op pad naar het speeltuintje, om bij terugkomst nog heerlijk te genieten van een gezamenlijk etentje: frietjes. Dat was smullen. De groepen 3 en 4 hadden een leuke,feestelijke, spelochtend, die zij afsloten met een leuke film.

Klik hier voor de foto's 

Schoolreisje naar "Hof van Kaatje"

Vanochtend om half 6 werden er al ouders gewekt door kleuters. Ze moesten op tijd op school zijn, want ze gingen op schoolreisje vandaag! Met een stralende glimlach op de gezichtjes gingen ze op weg naar "Het Hof van Kaatje". Er werd volop gespeeld en genoten van de diertjes. Kijk bij de foto's voor een impressie..

Thema dieren

Afgelopen  weken is er in alle groepen  volop gewerkt aan het thema "dieren".  Ook is er aandacht besteed aan Pasen. Vandaag is er een uitwisseling geweest met  2 groepen. In alle groepen werden er paasknutsels gemaakt in een gezellige sfeer, onder genot van wat drinken en een heerlijk paasei. 

 

Kijkt u maar bij de foto's 

Inhoud syndiceren