Welkom op de website van de Antoniusschool in Alverna.
Op onze site vind je heel veel informatie over onze school.
Kijk maar verder in het menu.

De laatste nieuwtjes:

Bovenbouw draait door

Vrijdagmiddag konden de leerlingen van groep 5 tot en met 8 ieder half uur een andere activiteit gaan doen. Ze konden kiezen uit: werken met constructiematerialen, gezelschapsspelletjes, schilderen en buitenspelen. De hele bovenbouw mengde zich gezellig en het werd dan ook een superleuke afsluiting van een eerste week in het nieuwe schooljaar.

De foto's vindt u onder het kopje foto's. 

Feest

Vandaag was het feest op de Antoniusschool voor de groepen 1/2 3 en 4. De juffen en meester vierden hun verjaardag. In elke klas begon het feest met gezang en felicitaties met mooie cadeaus. De groepen 1/2 genoten hierna  van de voorstelling: "een taart voor kleine beer" dit geheel in het teken van het thema voeding. Na een lekkere traktatie gingen zij op pad naar het speeltuintje, om bij terugkomst nog heerlijk te genieten van een gezamenlijk etentje: frietjes. Dat was smullen. De groepen 3 en 4 hadden een leuke,feestelijke, spelochtend, die zij afsloten met een leuke film.

Klik hier voor de foto's 

Schoolreisje naar "Hof van Kaatje"

Vanochtend om half 6 werden er al ouders gewekt door kleuters. Ze moesten op tijd op school zijn, want ze gingen op schoolreisje vandaag! Met een stralende glimlach op de gezichtjes gingen ze op weg naar "Het Hof van Kaatje". Er werd volop gespeeld en genoten van de diertjes. Kijk bij de foto's voor een impressie..

Thema dieren

Afgelopen  weken is er in alle groepen  volop gewerkt aan het thema "dieren".  Ook is er aandacht besteed aan Pasen. Vandaag is er een uitwisseling geweest met  2 groepen. In alle groepen werden er paasknutsels gemaakt in een gezellige sfeer, onder genot van wat drinken en een heerlijk paasei. 

 

Kijkt u maar bij de foto's 

Week van het Passend Onderwijs

In de week van 24 t/m 28 maart is het de “Week van Passend Onderwijs’. In deze week 

wordt er op verschillende manier aandacht besteed aan de wet passend onderwijs die per 

augustus 2014 van toepassing zal zijn. 

Hier kunt u de ouderinformatiebrief nog een keer teruglezen.

Groep 6 bezoekt tentoonstelling over hoog water

Iedereen komt weleens langs dit monument. Maar waarom staat dat monument nu op Alverna?

Afsluiting project "De Gouden Eeuw"

Vrijdag 21 februari was de afsluiting van het Alles-in-1 project. Deze keer was de afsluiting een mooie musical. Juf. Suzanne had met een aantal kinderen uit de groepen 5 t/m 8 hard geoefend en dat was te zien.

In het verhaal kwam een juf met haar groep in een verlaten Rijksmuseum aan. Ze werden welkom geheten door de schilder Rembrandt van Rijn. Hij verzorgde een mooie rondleiding langs allerlei schilderijen en voorwerpen uit de Gouden Eeuw.

Hier staan de foto's. 

Inhoud syndiceren